Bo RBK leta 2023 potoval v Korejo?

Društvo tabornikov Rod belega konja je v poletje 2021 zakorakalo zelo aktivno. Za otroke so, kot vsako leto v začetku julija, pripravili 8-dnevni letni tabor Savinja 2021. Udeležilo se ga je 70 otrok starih od 6 do 15 let.

Poletje je tudi čas, ko se intenzivno izobražujejo njihove vodnice in vodniki. Letos so se različnih tečajev udeležile tri vodnice rodu.

Sredi avgusta so se predstavili na konjiškem bazenu, konec meseca pa so obiskali otroke na Boču, ki so tam preživljali tabor v organizaciji CSD Slovenska Bistrica.

Novo šolsko leto so pričeli z informativno vpisnim dnem v septembru in vsakotedenskimi srečanji vodov. Konec septembra pa so že tradicionalno tekmovali in razdeljevali vodo na vodni postaji na Konjiškem maratonu.

Oktobra so se starejši otroci od 5. razreda naprej, vodniki in grče udeležili šaljivega taborniško orientacijskega tekmovanja Grof na Kokarski jasi v bližini Nazarij. 45 članov in članic rodu je tekmovalo v različnih kategorijah in doseglo odlične rezultate. Seveda pa niso pozabili na njihove najmlajše člane, to je otroke do 4. razreda, za katere so vikend kasneje pripravili aktivno druženje s kostanjevim piknikom. 35 otrok se je preizkušalo v različnih spretnostih v Škalcah in se kasneje mastilo s sladkimi kostanji, ki so jih zanje spekli otroci na Mestnem trgu v Konjicah. Ti so s peko kostanjev zbirali sredstva za sofinanciranje udeležbe na svetovnem skavtskem srečanju v Koreji leta 2023.

Vir in foto: Društvo tabornikov RBK
Uskladil: MSOSK