rEUral Europe

Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) je v sklopu projekta rEUral Europe, ki ga izvaja Mreža MaMa, izvedel solidarnostni dogodek v Lambrechtovem domu, v Slovenskih Konjicah. Namen projekta je spodbujanje in promocija Evropskega parlamenta v ruralnih okoljih ter predstavitev kako odločitve, ki jih Evropski parlament sprejme, vplivajo na življenje državljanov_k.

V sklopu projekta so izvedli_e prostovoljsko akcijo Žinkana in z zabavnimi aktivnostmi popestrili_e dopoldan stanovalcem_kam Lambrechtovega doma starejših. Z njimi so se družili_e, igrali_e aquapong in šah, izvedli_e delavnico za urjenje spomina in izdelovali_e hranilnike za ptice. Največji hit je bila sadna kupa, ki so jo prostovoljke pripravile za vsakogar, ki se je želel posladkati na to prijetno sobotno dopoldne. K uspešni izvedbi akcije je pripomoglo 10 lokalnih prostovoljk_cev MCDD, LEO Kluba Slovenske Konjice ter Društva upokojencev Slovenske Konjice.

»Akcije, kot je Žinkana, napolnijo človeka z dobrimi vibracijami. Stanovalci in stanovalke Lambrechtovega doma so, tako kot smo mi njim, tudi nam čudovito popestrile sobotno popoldne. Iskrena hvala vsem vključenim,«

je zapisala Karmen Kukovič, vodja mladinskega centra v MCDD.

Vir in foto: MCDD