Mladi v iskanju planeta Sreče

Mladi se zavedajo pomembnosti duševnega zdravja, zato so v Klubu študentov Dravinjske doline (KŠDD) razvili_e cikel zanimivih psiholoških delavnic in interaktivnih predavanj – Psihonavt.

Snovalke delavnic, mlade (bodoče) psihologinje iz Slovenskih Konjic, menijo, da je znotraj psihologije veliko pomembnih tematik, o katerih je treba spregovoriti z mladimi in se skupaj z njimi kot astronavti_kami oz. psihonavti_kami podati na raziskovanje vesolja psihologije. Prva delavnica je bila izvedena sredi meseca marca. Tema je bila: Miti in resnice o duševnem zdravju. Na njem sta psihologinji Zala Brečko in Urška Drofenik govorili o pogostih zmotnih prepričanjih glede duševnega zdravja. Preko informiranja in ozaveščanja sta prispevali k večji pismenosti o duševnem zdravju, kot tudi k zmanjšanju stigme in normalizaciji duševnih težav.

Pobudnica Psihonavta, podpredsednica KŠDD Klara Pavlič, je po prvi delavnici dejala:

Z izvedbo prvega od treh dogodkov sem zadovoljna. Si pa na naslednjih dveh želim več udeležencev, saj pripravljamo res kakovostna izobraževanja, za katera bi bilo škoda, da ne dosežejo širšega kroga mladih v lokalni skupnosti.

Prvi dan v aprilu je bilo izvedeno drugo srečanje cikla: Psihonavt v iskanju planeta Sreče. Zala Brečko in Urška Drofenik sta v sklopu tega predstavili t.i. pozitivno psihologijo in model P.E.R.M.A.. Ta zagovarja elemente psihološkega blagostanja in sicer prijetna čustva, zavzetost, dobre medosebne odnose, smisel in dosežke. Izvajalki sta povedali:

Namen delavnice je bil mladim približati načine, kako krepiti svoje duševno zdravje preko raziskovanja svetle, močnejše plati posameznikove osebnosti.

Ste pripravljeni_e na tretjo delavnico?

Vir: K. P.
Uskladil: MSOSK