Nekaj jih je na tabor šlo peš

Taborniki in tabornice Rodu belega konja Slovenske Konjice so ponovno taborile ob reki Savinji. Taborjenje je trajalo od sobote do sobote na začetku meseca julija. Nekateri malo starejši taborniki so se na taborjenje odpravili že nekaj dni prej, saj so na taborni prostor odšli kar peš. Svojo pot so pričeli v Žalcu in po dveh dneh hoda prispeli na že poznan lanskoletni taborni prostor.

Enkratna dogodivščina, katere se veseli skoraj vsak tabornik oziroma tabornica in jo tudi celo leto pričakuje, se je odvila skoraj do popolnosti. Skozi celotno taborjenje jih je spremljal zelo zanimiv program. Četudi je bil potek in oblika taborjenja nekoliko prilagojena, so se zabavali in tudi naučili mnogo novih stvari. Pester program je zajemal gradnjo čisto pravega adrenalinskega parka, poti preživetja, krajo zastave tabornikom in tabornicam iz Nazarij in seveda vsakodnevno kopanje v osvežujoči Savinji.

Kljub trenutnim okoliščinam so poskrbeli, da so otroci brezskrbno in svobodno uživali na taborjenju. Zapisali so še:

S tem dogodkom smo zaključili še eno uspešno taborniško leto in upamo, da bomo tudi drugo leto lahko izpeljali na podoben ali pa še boljši način.

Vir in foto: RBK Slovenske Konjice
Uskladil: MSOSK