Našteli so jih 77

Tretjo soboto v oktobru so konjiški taborniki in tabornice Rodu belega konja organizirale že 2. tekmovanje Semafor. Namenjeno je otrokom od 1. do 4. razreda in poteka na temo prometa in temeljnih taborniških znanj.

Tekmovanje je potekalo v dveh delih in sicer so se tekmovalci in tekmovalke iz štirih slovenskih občin najprej pomerile v lovu na lisico oziroma v orientaciji. Na poti so jih čakale različne naloge, ki so se navezovale na temo prve pomoči, varne vožnje, vozlov, kurjenja ognjev, ali pa so bile zabavne narave. Po uradnem tekmovanju so bile na voljo tudi ustvarjalne delavnice, tiskanje grafik, učenje prve pomoči, izvajanje zanimivih kemijskih eksperimentov, … Skupno je tekmovalo 77 otrok, v celoten dogodek pa je bilo vpletenih kar 130 tabornikov oziroma tabornic in njihovih prijateljev ter prijateljic. V RBK so zapisali:

Otroci so bili nad tekmovanjem navdušeni, kar se je kazalo tudi v zelo dobrih rezultatih in v velikih nasmeških na obrazih. To šteje največ.

RBK se zahvaljuje vsem, ki so jim pomagali pri izvedbi tekmovanja, tekmovalcem in tekmovalkam pa čestitajo z velikim – M!

Vir in foto: Nina Gošnjak
Uskladil: MSOSK