Skavti začrtali novo skavtsko leto

Konjiški voditelji in voditeljice so šle sredi septembra na samoten kraj za cel vikend z namenom pogledati nazaj in začrtati novo skavtsko leto.

Minil je delovno. Zmenili so se, da bodo tudi naslednje leto izvajali program za štiri starostne veje, ki pokrivajo otroke in mlade željne pustolovščin v naravi od prvega razreda osnovne šole do prvega letnika fakultete.

Kar pa se tiče pogleda nazaj – v juniju in juliju so štiri starostne veje konjiških skavtov in skavtinj izvedle svoje poletne tabore. V avgustu so sledili učni tabori združenja za njihove nove vodnike in vodnice. To so tiste članice in člani veje vodnikov in izvidnic, ki bodo naslednje leto že sodelovali pri vodenju svojega voda. V septembru so novi voditelji in voditeljice obiskale še njim namenjena izobraževanja. Pogled v prihodnost so začeli s sprejemom štirih novih voditeljev. Seveda so morali pred tem pokazati, da jim Konjičani in Konjičanke zaupajo. V lokalnem okolju so morali zbrati po 40 podpisov, da so primerni za voditelja. Kot prvega so morali dobiti podpis voditelja na Radiu Rogla. Ta jim je naložil test kar v živo v etru. Prebrati so morali par stavkov sestavljenih iz kupa besed, ki delajo težave napovedovalcem in napovedovalkam na radiu. Eden od udeleženih je glede na to zapisal:

Malo smeha, ampak je šlo.

Skavtsko leto za obstoječe in nove člane ter članice bodo začeli v nedeljo, 6. oktobra, ob 15. uri pri župnijskem domu. Kot je bilo že v preteklih letih, se bodo večinoma srečevali ob sobotah po starostnih vejah, imeli pa bodo tudi nekaj stegovskih dogodkov, kjer se dobijo vsi skupaj.

Vir in foto: Konjiški skavti
Uskladil: MSOSK