Zaključek taborniškega leta

Konec junija so taborniki in tabornice Društva tabornikov Rod belega konja z akcijo »Enkrat tabornik, vedno tabornik« zasedle del tržnice v Slovenskih Konjicah in s tem zaključile pestro in uspešno taborniško leto. Na akcijo so povabili tudi bivše tabornike in tabornice, ki so bile aktivne že v času Odreda heroja Bračiča.
Na ogled so postavili taborniške kroje in rutice, ki so jih taborniki in tabornice nosile včasih in nekaj slik iz preteklih taborniških akcij.

Skupaj so ob taborniškem golažu obujali spomine na preteklost in kovali načrte za prihodnost.

Najmlajši taborniki in tabornice so prikazale kar nekaj taborniških veščin: postavili so šotor in pionirski objekt, zakurili ogenj in streljali z lokom čez Dravinjo v tarčo. Gostom in gostjam akcije ter drugim mimoidočim so poleg golaža ponudili tudi zelenjavo, ki so jo mladi vzgojili sami v visoki gredi na »trim stezi«, nekaj pa so je prispevale prijazne okoliške kmetije. Naredili so tudi osvežujoč bezgov sok, limonado ter okusno kavico iznad taborniškega ognja. Razdeljevali so še taborniške značke in zapestnice z imeni napisanimi z Morsejevo abecedo, ki so jih izdelali sami. Pestro dopoldne so zaključili zadovoljni in veseli, da so uspeli taborništvo na Konjiškem približati mnogim obiskovalcem in obiskovalkam.

Zapisala: Urška
Foto: RBK
Uskladil: MSOSK