Žinkana-lo se je

Kot vsako leto, smo se tudi letos na začetku aprila pridružili Žinkani Mladinskega centra Dravinjske doline (MCDD) v okviru vseslovenske akcije »Dan za spremembe«. Ta poteka v organizaciji Slovenske filantropije, MCDD pa na ta dan organizira Žinkano v duhu spodbujanja solidarnosti, prostovoljstva in aktivne participacije pri skrbi za naše lokalno okolje.
Letos smo v sklopu delovne akcije uredili navijaške tribune v športnem parku Slovenske Konjice. V akciji je sodelovalo 20 prostovoljcev in prostovoljk iz vrst Kluba študentov Dravinjske doline, Društva tabornikov Rod belega konja, Hokejskega kluba Yeti Slovenske Konjice, Zavoda za šport Slovenske Konjice, splošne javnosti in MCDD. Za malico za udeležene je poskrbela Občina Slovenske Konjice, JKP Slovenske Konjice pa je donirala zaščitne rokavice in vreče za smeti. Hvala vsem, ki ste pomagali pri organizaciji in izvedbi akcije.
»Na Žinkani sem sodeloval že večkrat. Veliko mi pomeni, da lahko skupaj s svojimi sokrajani naredim nekaj za naš kraj,« nam je zaupal eden izmed prostovoljcev in pokazal, da se v Slovenskih Konjicah zavedamo pomembnosti aktivne lokalne skupnosti.

Vir in foto: MCDD
Uskladil: MSOSK