Zima je dišala po pomladi

Konjiški skavti so s pridom izkoristili milo zimo za svoje tabore. Prvi so se na zimovanje odpravili volčiči in izvidniki, popotniki in bobri pa so imeli svoja tabora nekaj tednov za njimi v že bolj pomladnem vzdušju.
Volkuljice in volčiči so odšli na Zgornji Razbor v bližini Slovenj Gradca. Skupaj z Moano, princeso otoka, njeno babico in junakom Mauiem, so se podali na pustolovščino preko morskega grebena iskat junakov trnek, ki mu je povrnil moči, nato pa so skupaj vrnili srce Defiti (materi naravi). Med drugim so ob tem ozavestili pomembnost skrbi za okolje.
Člani veje izvidnikov in vodnic so se skupaj z voditelji odpravili na Resnik. Rdeča nit njihovega tabora je bil kar sam Bi-Pi (Robert Baden-Powell ustanovitelj skavtov), njegovo življenje, delo in nasveti.
Skavti iz veje Popotnikov so svoj zimski tabor pričeli v Srednji vasi v Bohinju. Skozi zgodbo o malem Nemu so odkrivali bistvo skupnosti in razmišljali o svoji življenjski in skavtski poti. Pot jih je vodila mimo planin Vogar in Blato do planine Jezero, končali pa so pri koritih reke Mostnice. V klan so sprejeli nove člane, v listino klana pa zapisali, kaj jih povezuje, in jo slovesno podpisali. Izbrali so tudi ime klana, in sicer Stilni žirafkoti.
Najmlajši, bobri in bobrovke so svoj tabor preživele v krasnem vremenu in med prijaznimi ljudmi na Prihovi. Opazovali so Ostržka na njegovi preobrazbi od kosa lesa preko nagajive lutke do fanta z velikim srcem in pogumom.

Vir in foto: Konjiški skavti
Uskladil: MSOSK