Žinkana 2016 – Dan za spremembe

DSC_0314 (Small)MSOSK se je tudi letos pridružil vseslovenski, prostovoljski akciji Dan za Spremembe, ki jo izvaja Slovenska filantropija. V Sloveniji so se že 7. leto zapored odvijale različne akcije, katerih skupni imenovalec je spoštovanje. Gre za spodbujanje dobrih medsebojnih odnosov, spoštljive komunikacije in drobnih dejanj prijaznosti.

V Slovenskih Konjicah je prostovoljsko akcijo »Žinkana« organiziral in koordiniral Mladinski center Dravinjske doline (MCDD). V sodelovanju z različnimi lokalnimi društvi in institucijami je izvedel delovno akcijo, ki je polepšala del stene v prehodu na Mestnem trgu. Uroš Kropf, Urh Štruc, Amadej Ružički in Lorena Marčič so si na temo 870. obletnice mesta Slovenske Konjice zamislili stensko poslikavo.

DSC_0349 (Small)Na kreativni prostovoljski akciji so bile izvajane tudi delavnice v sklopu projekta Za Zdravje mladih, ki ga sofinancira Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko in Norveški finančni mehanizem na temo zdrave prehrane. Predstavila se je zeliščarska sekcija Društva upokojencev Slovenske Konjice »Koprive«, sladkalo se je s presno sladico, ki jo je pripravilo Društvo inovativnih pristopov zdravega načina življenja, preizkušalo se je zelenjavne namaze in delalo zelenjavna nabodala.

DSC_0273 (Small)MCDD in MSOSK se iskreno zahvaljujeta za pomoč in prispevek: idejni in izvedbeni umetniški ekipi, Občini Slovenske Konjice, Stanovanjskemu podjetju Konjice, Javnemu komunalnemu podjetju Slovenske Konjice, Novicam in Radiu Rogla, Društvu upokojencev Slovenske Konjice – zeliščarski sekciji Koprive, Trgovini Chemo kotiček, Dnevnemu baru Pri Konjičanu, Društvu inovativnih pristopov zdravega načina življenja, Natural stock-u, Foto Nareksu, Primožu Erceku, Klubu študentov Dravinjske doline, Društvu tabornikov RBK Slovenske Konjice, Konjiškim skavtom – steg Slovenske Konjice 1 – Njegovi sojezdeci, Klubu dijakov Dravinjske doline, Štorkljini hiši, KD Svoboda osvobaja in LEO klubu Slovenske Konjice. (K. K.)

Foto: Grega Pompe

Klik za ogled celotnega foto albuma Žinkane 2016.