Rod belega konja na Zimovanju

Taborniki Rodu belega konja iz Slovenskih Konjice so v času zimskih počitnic izvedli že četrto samostojno zimovanje, ki se ga je udeležilo 50 tabornikov in tabornic vseh starosti.Prevladovali so predvsem najmlajši MČ-ji. Podali so se na Završe, kjer so v tamkajšnji podružnični osnovni šoli od petka do torka doživeli pravo zimsko idilo. Sankanja, kepanja in drugih zimskih radosti so se naužili za vsa prejšnja zimovanja, ki so bila bolj skopa s snegom. Seveda pa so pridobili tudi nova taborniška znanja.
Prav poseben dogodek je je bil uradni sprejem in krst enajstih pripravnikov in pripravnic, ki so bele pripravniške rutice zamenjali za tiste »taprave« – rdeče. V vrste GG-jev je prestopilo kar 11 tabornikov in tabornic, dva vodnika sta si na podlagi uspešno opravljenih izzivov pridobila modri rutki. Nenazadnje si je tudi načelnica Nina prislužila oranžno rutico in grče so v svoje vrste pridobile novega člana, ki je bil tabornik že od nekdaj, predvsem po srcu in dejanjih.
Zimovanje 2018 je bilo tako uspešno, kot vsa dosedanja. Tudi kulinaričnim razvajanjem ni bilo ne konca ne kraja. Naslednja destinacija: letni tabor.

Tekst: Kornelija Kodrič-Koni
Foto: Urban Čuješ-Čuješ
Uskladil: MSOSK