Skavtski ples 2018

Leta 1997 so skavtski voditelji in voditeljice prvič prišle na idejo, da bi se en večer predstavili v malo drugačni luči.

Brez blatnih čevljev, krojev in za spremembo v zaprtem prostoru. Nastal je prvi skavtski ples za starejše člane in članice, starše skavtov in skavtinj ter simpatizerje. Zadnjo soboto v januarju 2018 se je neprekinjena tradicija nadaljevala.

Za začetek so si udeleženci in udeleženke ogledale predstavo Gospa poslančeva, ki jo je leta 1996 napisal Tone Partljič. Tokrat so jo uprizorili aktualni voditelji in voditeljice skavtov v Konjicah. Zgodba govori o veliki krivici – pri množici volivcev ti zmanjka 300 glasov, da bi bil izvoljen. Toda nesojena gospa poslančeva verjame, da ob primernih ukrepih ni še prav nič izgubljeno in da njen mož še vedno lahko postane poslanec in ona gospa poslančeva. Občinstvu v dvorani Konjičanka je narisala smeh na obraz, morda pa tudi porodila kakšno vprašanje o našem odnosu do politike, ki je pomembna stvar v družbi.

Po predstavi so za večerjo poskrbeli pri gostišču Fink, za zvočno kuliso pa duo Vedrina, ki je uspel zadovoljiti povpraševanje po plesni glasbi. V odmorih so skavtski voditelji in voditeljice drug drugega predstavile še malo širše in delile tudi nekaj podrobnosti iz življenja izven skavtskega stega. Za obisk foto kotička in ustvarjanje zabavnih fotografij si je bilo treba tekom projekcije fotografij skavtskega dogajanja kar težko utrgati še kakšen trenutek. Skratka bilo je fantastično.

Vir in foto: Skavti Slovenske Konjice
Uskladil: MSOSK