Konjiški taborniki in tabornice ob Kolpi

Po petnajstih letih so se člani in članice Društva tabornikov Rod belega konja iz Slovenskih Konjic ponovno odpravili na travnik ob reki Kolpi, kjer so generacije otrok v preteklosti že taborile in dobivale svoje prve taborniške izkušnje. Tudi tokrat jih čudovita narava in odlična družba nista razočarali. Petdeset tabornikov in tabornic je poskrbelo, da sta se od petka, 21., do sobote, 29. julija, po okolici Gorenjih Radencev razlegala smeh in dobra volja.

Poletni tabor predstavlja vrhunec taborniškega leta, kjer taborniki in tabornice v zavetju narave kvalitetno preživljajo prosti čas, sklepajo nova prijateljstva in pridobijo nova znanja ter veščine. Po taboru spomine na tople poletne večere ob tabornem ognju s taborniško pesmijo hranijo še dolgo v jesen.

Letošnji tabor je bil krajši, saj se trenutno vodniki že udeležujejo vseslovenskega taborniškega Zleta v Velenju, zato pa nič manj aktiven – bivakiranje v dežju, postavljanje pagode, taborniški krsti in poroke. Že samo spanje v šotorih je za najmlajše pravo doživetje. Vsakdo je domov odnesel svoj nepozaben trenutek, zaradi katerega že komaj čaka, da se jeseni začne nova sezona, novo taborniško leto, z vsemi akcijami, mnogoboji, tekmovanji, zimovanji ter seveda – obveznim letnim taborom. Taborniki in tabornice se ob tej priložnosti zahvaljujejo vsem staršem, ki so svoje otroke zaupali v varstvo in nego izkušeni ekipi ter vsem sponzorjem in donatorjem, ki so jim to odlično avanturo pomagali izvesti.
Na svidenje prihodnje leto! RBK: “Ko je kosilo, je ura ena!”

Zapisala: Kornelija Kodrič – Koni
Uskladil: MSOSK
Foto: Gregor Iršič – Ire